Olvasási idő: 2 perc

Az MCC Plusz Program hallgatóknak és az MCC tehetséggondozó tevékenysége iránt érdeklődőknek nyújt ingyenes képzéseket. Elsősorban olyan diákokat céloz a program, akik a kollégiumi férőhely biztosítását is magába foglaló képzéseken kívül kívánnak bekapcsolódni az Mathias Corvinus Collegium életébe. A program 2022 szeptemberében 45 fővel indult, a diákok aktívan részt vesznek az MCC szakmai programjaiban és a közösségépítésben is fontos szerepet vállalnak.

A 2022 őszén, 45 fővel indult MCC Plusz Program célja, hogy a Mathias Corvinus Collegium minél szélesebb körben tudja biztosítani az intézmény által nyújtott egyedülálló tehetséggondozó programjait. Az MCC a képzéseit azon tehetséges diákok számára is elérhetővé kívánja tenni, akik egyetemi és egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudnak élni a bentlakásos kollégium lehetőségével, de a felvételin kimagaslóan teljesítettek.

Az MCC Plusz Program hallgatóinak lehetőségük van az MCC összes rendezvényén, valamint az intézmény teljes oktatógárdájának képzésein részt venni. Így a hallgatók olyan külföldi szakemberekkel is találkozhattak, mint Jeffrey Sachs, Vincent Harinam, Kevin Roberts vagy Adrian Vermeule. Mindemellett a program hallgatói meghívott vendégek exkluzív előadásain keresztül mélyülhetnek el bizonyos témákban. Több éves, kimagasló teljesítmény az MCC diplomáig juttathatja el a hallgatót. A diákok pályázhatnak külföldi tanulmányutakra, illetve az MCC nemzetközi hálózatépítésének köszönhetően tanulhatnak Bécsben, Berlinben és Oxfordban is.

Az első tanévben számos kimagaslóan teljesítő diák kapcsolódott be junior kurzusokba, illetve fejleszthette nyelvtudását az MCC által biztosított lehetőségeknek köszönhetően. A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő negyedév célja a diákok által elérhető oktatási csomagok, programelemek bővítése, kialakítása, és új diákok bevonása a programba. Az idei tanévben a meghirdetett rendezvényeink száma több, mint 200 volt, amelyek összesen több, mint 1500 érdeklődőt vonzottak.

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye jelenleg 28 helyszínen több, mint 7000 diáknak biztosít ingyenes tehetséggondozó képzéseket. Az intézmény célja, hogy néhány évben belül a Kárpát-medencében 35 magyarlakta településen mintegy 10.000 diák számára tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait.