Olvasási idő: 2 perc

Jeremy Wayne Tate, amerikai szakember mélyrepülésként, egy soha véget nem érő csodálatos utazásként definiálta a tanulás folyamatát az MCC nyíregyházi képzési központjában.

Csütörtök délután különleges Klubdélutánon vehettek részt a nyíregyházi középiskolások, ahol egy kötetlen beszélgetés keretében az amerikai és a hazai középfokú oktatás gyakorlatát hasonlíthatták össze nemzetközi előadónk segítségével. A diákok magabiztos nyelvtudásuk mellett tájékozottságukat és nyitott érdeklődésüket is megmutatták.

A klubdélutánt követően a nyilvános rendezvényen folytattuk az oktatás és az oktatási rendszerek  kérdésének elemzését.

Az elmúlt három évtizedben az Egyesült Államokban a magántanulók száma 15.000 főről közel 5 millió főre duzzadt, s ezzel párhuzamosan a tízéves gyerekek napi 300 feltett kérdésének száma kb. 3-ra csökkent.

Az előadó megfogalmazta: a klasszikus, hagyományos, könyveken alapuló oktatás jelentheti az örök értékek megtartásának és átadásának kulcsát, különösen hangsúlyozva a pedagógusok, tanárok szerepét az önállóan gondolkodó és az olvasott szöveget megértő diákok támogatásában.

Gacsályi Vilmos, az MCC Egyetemi Programjának hallgatója a beszélgetés moderátoraként a mesterséges intelligencia veszélyei mellett a keresztyén értékrenden alapuló oktatás témakörében is kérdezte előadónkat.