Olvasási idő: 2 perc

Háromszoros túljelentkezés volt az MCC Vitaakadémia Vitavezető képzésének most induló negyedik évfolyamára, amely végül 18 fővel vette kezdetét november első hétvégéjén. Az ország különböző pontjairól és a határon túlról egyaránt érkeztek részvevők a programra.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési rendszerének meghatározó szemlélete, hogy nagy hangsúlyt fektet az élményalapú, gyakorlatorientált oktatásra. Ennélfogva a pénteki megnyitó után az oktatók azonnal egy vitával indítottak, amely arról szólt, helyes-e, hogy a munkavégzés feltételeként a cégek és vállalkozások kötelezővé tehetik a védőoltást.

A résztvevők három képzési hétvégén át ismerkedhetnek a racionális vitázás alapjaival, többek között kommunikációs készségfejlesztést, érveléstechnikát, vitamódszertani ismereteket tanulnak. Az akadémiai év alatt, a kurzus feltételeinek teljesítése között szerepel a kiscsoportos gyakorlóvitákon történő kötelező részvétel, valamint minimum három önálló vitaalkalom megszervezése. A saját szervezésű vitaalkalmakat illetően a Vitaakadémia nagy fokú rugalmasságot biztosít, valamint segítséget nyújt a résztvevőknek, ezzel is támogatva Kárpát-medence-szerte a racionális vitakultúra népszerűsítését. A tanulók egyénileg meghatározható időpontban és helyszínen szervezhetnek vitákat az általuk választott közösségnek (akár lakóhelyük vonzáskörzetében). Az önállóan szervezett vitaalkalmakról (úgynevezett follow up napokon) a képzés résztvevői előre meghatározott szakmai keretek között számolnak be az utolsó képzési hétvégén.

Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a személyes alkalmak megtartását, a képzés távoktatás formájában folytatódik tovább.

A képzésről bővebb információ az MCC Vitaakadémia honlapján, képzéseink menüpont alatt olvasható. Az érdeklődők jelentkezését jövőre is várjuk, a következő évfolyam részletei 2022 augusztusától érhetők el a Vitaakadémia honlapján. Addig is várunk szeretettel Az MCC Vitaakadémia nyilvános eseményein. Hírlevelünkre ITT lehet feliratkozni.