Olvasási idő: 3 perc

Szekszárdon is elindul az MCC Fiatal Tehetség- és Középiskolás Programja szeptembertől.

A nyílt napon az érdeklődők betekintést nyerhettek a képzési kínálatba, és megismerkedhettek a kollégium vezetőivel és előadóival is. A Fiatal Tehetség Programba (FIT) még augusztus 30-ig lehet jelentkezni a negyedik osztályos tanulóknak, míg a Középiskolás Programba (KP) június 13-ig jelentkezhettek a gimnazisták.

A FIT program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. A képzésen neves szakértők és szakpszichológusok segítik a tehetségfejlesztő munkát. A gyermekek szüleivel is szoros közösségi kapcsolatot ápol az MCC, rendszeresen előadásokat, szakmai összejöveteleket szervez számukra. A KP képzési tematikája során pedig azokra a témakörökre és készségekre helyezik a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. 

„Azoknak szeretnénk segíteni, akik a hagyományos oktatási keretek között nem kapják meg azokat a fejlesztési potenciálokat, ami tehetségük kibontakoztatásához szükséges.”  -  emelte ki köszöntőjében Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató helyettese.

Böröcz Máté, a Szekszárdi Képzési Központ képviselet vezetője elmondta, hogy az MCC-nek minden tehetséges gyerek fontos, így szeptembertől a szekszárdi, illetve a megyeszékhely környékén élő diákoknak is lehetőségük lesz iskolaidőn túli extra képzéseken részt venni. „Szeretnénk a későbbiekben társadalmilag hasznos részei lenni a szekszárdi közéletnek, események, rendezvények szervezésével. Hamarosan megkezdődik a Hunyadi utca 5. hsz. alatt lévő központ felújítása, majd a végleges átalakítása.”

dr. Szepesi Balázs az MCC Közgazdasági Iskola vezetője a magyar gazdaság lehetőségeire és kihívásaira hívta fel a figyelmet, majd Szőnyi László Gyula az MCC Jog és Társadalom Műhely vezető oktatója tartott előadást.

 „A célunk az, hogy inspirálni tudjuk a fiatalokat, próbálják alakítani maguk körül a világot, s hogy megértessük velük, miként működik sikeresen a gazdaság. Ha ezen a téren eredményeket érünk el, hozzájárulhatunk a tudomány fejlődéséhez is– hangsúlyozta dr. Szepesi Balázs.

Az érdeklődők egy workshopon is részt vettek Techet Gábor digitálismédia-oktatóval, mely az általános iskola felső tagozatos diákjainak szólt.

Az MCC célja, hogy minél szélesebb körben, a vidéki központokban is elérje a tehetséges fiatalokat, így a tolnai megyeszékhelyen is várják a diákokat szeptembertől.

Fotó: Kiss Albert