Olvasási idő: 2 perc

Szeptember 18-án az MCC a hallgatói számára rendkívüli lehetőséget biztosított. Intézményünk vendégeként Paul Romerrel folytathattak háttérbeszélgetést diákjaink, Szepesi Balázs, az MCC Közgazdasági Iskolájának vezetőjének moderálásával.

A találkozó alkalmat biztosított a közgazdászhallgatóknak arra, hogy elbeszélgessenek Romer professzorral, és kérdéseket tegyenek fel neki a kutatásairól és a karrierjéről kötetlen keretek között.

Romer professzor közgazdasági Nobel-díjas, és az endogén technológiai változással kapcsolatos munkája átalakította a gazdasági növekedésről alkotott elképzeléseinket, mivel felismerte, hogy az ötletek - különösen a tudományos ismeretek - a gazdasági növekedés egyik fő hajtóerejét jelentik. A hallgatókkal való találkozás során a gazdasági növekedéssel, a technológiai változással és az innovációval kapcsolatos témák kerültek a középpontba.

A találkozó során Romer professzor megosztotta a kormányzatnak a gazdasági növekedés és az innováció előmozdításában betöltött szerepéről vallott nézeteit, valamint az oktatás fontosságát a diákok felkészítésében a globális gazdaság változó követelményeire. Saját kutatási folyamatába is bepillantást engedett, valamint abba, hogyan közelíti meg a szakmai kérdéseket.

Összességében a Romer professzorral való találkozó értékes lehetőség volt a hallgatók számára, hogy a terület egyik globálisan is vezető szakértőjétől tanuljanak, és betekintést nyerjenek a gazdasági növekedéssel és innovációval kapcsolatos legújabb kutatásokba és gondolkodásmódba.