Olvasási idő: 2 perc

Beszélgessünk a kamasz és fiatal felnőtt gyermekeinkkel, értsük meg és támogassuk csalódásaikban, bátorítsuk őket és állítsunk jó példát egészséges kapcsolatainkkal.

Állj mellé! Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez címmel tartott előadást az MCC kecskeméti képzési központjában nyílt Szülők Akadémiája keretében Tapolyai Emőke pszichológus, szexológus, felsővezetői coach. A teltházas rendezvényen a felnőtté válás előtt álló gyermekekkel kapcsolatos kihívások kerültek középpontba.

Az előadás keretében megismerhettük azokat a kihívásokat, amelyekkel a tizen- és huszonéves gyermekeink küzdenek, amelyeket szülőként gyakran észre sem veszünk. A pszichológus feltárta azokat a hatásokat, amelyek erős nyomást gyakorolhatnak gyermekeink személyiségére, identitására. Példákkal alátámasztva eszközöket, ötleteket adott a szakember a szülőknek a felnövekvő gyermekeik segítéséhez, az önállósodás folyamatának támogatása érdekében.

„Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha ember tud lenni” – idézte a pszichológus Camus bölcs gondolatát. Köszönjük szépen az őszinte, hiteles és tartalmas előadást!