Olvasási idő: 1 perc

A Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári központjában december 7-én tartották meg az idei év utolsó városi rendezvényét. Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézet zöld influencere, a fenntarthatóságról beszélt. A több mint százezer követővel rendelkező TikTokker előadásából a hallgatóság megtudhatta, hogyan lehet minél környezettudatosabban készülni az ünnepekre.

Melyik fenyőtípus mellett döntsünk? Élő, mű, bérelt vagy esetleg valamilyen alternatív megoldás lehet a legjobb választás? A fenyők minden típusának egyaránt megvannak a jó és rossz oldalai. Szebenyi szerint a vágott élő fenyő hosszútávon a legfenntarthatóbb választás, hiszen ezzel támogatjuk az erre berendezkedett iparágat, hozzájárulunk hazánk gazdasági növekedéséhez, és olyan problémákkal sem kell számolnunk, hogy hova tegyük a többszáz év alatt lebomló műanyagból készült karácsonyfánkat.

Konklúzióként azt lehet kiemelni, hogy környezettudatossági szempontból nagyon fontos az egyéni hozzájárulás. Ezért nélkülözhetetlen, hogy ha csak minimális odafigyeléssel is, de törődjünk környezetünkkel, hiszen mi alakítjuk a jövőnket, amiért minden ember egyaránt felelős.