Debrecen az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, egy inspiráló közeg, amely számos lehetőséget kínál. A debreceni Középiskolás Program koordinátoraként célom a régió középiskolásait a program által nyújtott lehetőségekkel segíteni, hogy merjenek országos és nemzetközi perspektívában gondolkodni, tudják és akarják szülővárosuk és hazájuk értékeit képviselni, majd gyarapítani.

Ehhez biztosít az MCC debreceni központja biztos hátteret: elsősorban támogató közösséget, valamint rövid és hosszútávon is kamatoztatható tudást az élet minden területén.

Bízom benne, hogy korábbi szakmai tapasztalataimat az MCC diákjainak javára kamatoztathatom. Egyetemi oktatóként tudom, hogy mire kell felkészülniük a továbbtanuláshoz, középiskolai tanárként pedig látom, mi az a biztos alap, amire a KP támaszkodhat. A tudásátadás kreatív és közösségi formáinak lelkes felfedezőjeként a KP szellemiségét vallom, tudományos munkám során pedig megismertem a 20. századi történelem, elsősorban a nevelés- és oktatáspolitika pozitív és negatív példáit is, ami segít eligazodni a jelenben.