Lee John Strang jogász, egyetemi tanár, az ohiói Toledói Egyetem jogi karának professzora. Több mint három tucat cikk és esszé szerzője alkotmányjogi, alkotmányértelmezési, a tulajdonjogi, valamint a vallás és az amerikai alkotmány első kiegészítése körüli témákban. Legfrissebb kötete 2019-ben jelent meg az Originalism's Promise: A Natural Law Account of the American Constitution (Cambridge University Press, 2019) címmel.

Lee Strang professzor 2008-ban kezdte oktatói tevékenységét a Toledói Egyetem Jogi Karán, ahol 2010-ben kapta meg határozatlan idejű kinevezését. 2015-ben a „jog és értékek John W. Stoepler professzori” címet is elnyerte. Korábban vendégprofesszor volt a Michigani Állami Egyetem Jogi Karán.

A Toledói Egyetem 2017-ben neki ítélte a kiemelkedő oktatói és kutatási tevékenységet elismerő díját. A 2018-2019-es tanévben a Princeton Egyetem James Madison Programjának vendégkutatója volt.

Más tudományos projektek mellett jelenleg a Carolina Academic Press számára szerkeszti a Federal Constitutional Law című egyedülálló, többkötetes, „moduláris"" esetkönyvének harmadik kiadását, és A Light Unseen: The History of Catholic Legal Education in the United States címmel (John M. Breennel közösen) könyvet ír a katolikus jogi oktatás történetéről.

Strang professzor az Iowai Egyetemen végzett, ahol az Iowa Law Review cikkszerkesztője, valamint az Order of the Coif tagja volt. A Harvard Law School szakirányú továbbképzésén szerzett LL.M. fokozatot. 2015 őszén a Georgetown Center for the Constitution vendégkutatója volt. 2016-ban kinevezték az Egyesült Államok Polgárjogi Bizottságának ohiói tanácsadói bizottságába.

Mindezek mellett gyakori előadója tudományos konferenciáknak. Rendszeresen vesz részt egyetemi jogi vitákon. Számos alkotmányjogi kérdésben – többek között a szólás- és vallásszabadság témakörében, valamint tulajdonjogi kérdésekben – ügyvédeknek ad tanácsot.


Az MCC vendégoktatója: 2021. május

Publikációs lista