Egy a közelmúltban végzett kutatás szerint, míg 2005-ben a magyar felnőttek mintegy egynegyede rendszeresen olvasott könyvet, 2020-ra ez az arány 13 százalékra csökkent. Az adatok ugyanakkor rávilágítanak arra is, hogy a fiatal felnőttek, valamint a középfokú vagy annál magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők, továbbá a Budapesten, a nagyvárosokban és az agglomerációs településeken élők jóval többet olvasnak az átlagnál.  

Milyen hasonlóságok és különbségek vannak az Egyesült Államokban, illetve a Magyarországon élő fiatalok olvasási szokásai között? Valóban igaz-e, hogy a digitalizáció térnyerésével a művelődés és az információszerzés hagyományos platformjai óhatatlanul kiszorulnak? Tud menő lenni a Z generáció körében a hagyományos könyvolvasás? Ha igen, milyen műfajokkal, stílusokkal lehet leginkább megszólítani a fiatalokat a világ két különböző pontján? 

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ rendezvényünkön Paul Morannel, a Budapest Fellowship Program ösztöndíjasával és Sullivan Ferenccel, az Ifjúságkutató Intézet kutatójával.

Helyszín: 8000 Székesfehérvár Király sor 30. , Grand Inkubátorház

Időpont: 2023-12-05 17:00

/Az előadás nyelve angol, így kiemelten ajánljuk azoknak az érdeklődőinknek, akik örömmel fogyasztanak idegen nyelven értékes tartalmakat. Az angol nyelv megértését szinkrontolmácsolás segíti majd azok számára, akik nem rendelkeznek angol nyelvtudással./

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrácó!