A Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat a vállalkozások világának kutatói, elemzői és adatelőállítói közötti együttműködés erősítésének céljából jött létre 2020-ban.

A következő, 2023. május 17-én 16 órára tervezett workshop a vállalkozói kérdőíves felmérések módszertani dilemmáiról fog szólni. Az esemény célja a nagymintás kérdőíves felmérésekkel kapcsolatban gyakran felmerülő problémák megbeszélése. Előzetesen az alábbi kérdések merültek fel a témával kapcsolatban:

  • Milyen formában tud megvalósulni a reprezentativitás egy nagymintás kérdőíves vállalkozói felmérés esetében?
  • A kérdőíves módszer következtében milyen torzulások figyelhetők meg mintában, miként és milyen mértékben lehet ezeket elkerülni és kezelni?
  • A kérdőív terjedelme hogyan befolyásolja a tervezett elemszám és eredmény elérését?
  • Milyen eredményt lehet reálisan elvárni egy ilyen felméréstől? Mennyire általánosíthatók ezen eredmények?

A rendezvény keretében a kérdőíves felmérések különböző hátteréből érkezett, nagy tapasztalattal rendelkező szakértője mondja el véleményét.

Ezt követően előre felkért hozzászólók reagálnak a kérdésekre és az elhangzottakra, majd a közönség bevonásával folytatjuk a beszélgetést, reméljük aktív és érdekes vita bontakozik ki, ami hozzájárul a kérdőíves vizsgálatok könnyebb és jobb szervezéséhez a jövőben.

Meghívott előadók:

  • Szerb László – Pécsi Tudományegyetem, egyetemi tanár
  • Nábelek Fruzsina – GVI, ügyvezető igazgató
  • Máth András – ELTE, egyetemi docens

 

A beszélgetést Szepesi Balázs moderálja.

Helyszín: MCC, Hunyadi Mátyás kis terem

Az esemény online (zoom-on) is követhető lesz.


Az eseményen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött! A programra regisztrálni az alábbi linken lehetséges: ITT

Jelentkezési határidő: 2023. május 15.