Olvasási idő: 2 perc

A Közgazdasági Iskola hallgatói Hogyan működik? – Betekintés nagy gyárak és kis üzemek életébe kurzus keretében Közép-Európa negyedik legnagyobb vállalatának, az MVM Energetika Zrt Központjátba látogattak. Az MVM Energetika Zrt. teljes egészében magyar tulajdonban van és több mint 18.000 főt foglalkoztatva az ország egyik legnagyobb munkáltatója. Az MVM csoport célja, hogy megfizethető és tiszta energiát biztosítson az ügyfelei részére – mindezt a fenntarthatóság szempontjainak szem előtt tartásával. A vállalat ennek szellemében kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és a társadalmi felelősségvállalásra is.

A hallgatókat Misik Sándor, az MVM Pénzügyi Kockázatkezelési vezetője fogadta. Kollégáival a pénzügy, a treasury és a kockázatmenedzsment területeit mutatták be a hallgatóknak. Az előadásokat követő beszélgetés során szóba került a kötvénykibocsátás folyamata, rezsicsökkentési alap jelentősége, és az ESG-szemlélet jelentősége is a cég életében.

A diákok felmerülő kérdéseikre teljeskörű választ kaptak a különböző osztályok vezetőitől. A gyakorlati szakemberek előadásaiból hosszú távon is profitálhatnak a tanulmányaik során a hallgatók.

Az ilyen céglátogatások nem csak fontos ismereteket adnak át a diákjainknak, hanem megmutatják, hogy Magyarországon is sok fontos és érdekes feladat vár a közgazdászokra – összegezte a látogatás tapasztalatait Sebestyén Géza, az MCC műhelyvezetője.