Olvasási idő: 2 perc

Tartalmas háromnapos képzésen vettek részt Budapesten az Erdélyi Politikai Iskola diákjai június 15-17. között.

A képzési hétvége során a diákok ellátogattak a Karmelita Kolostorba, ahol Hajdú András helyettes államtitkár vezette körbe a csoportot, mutatta be a kormányzat munkáját, illetve válaszolt diákjaink kérdéseire. Ezt követően idegenvezető segítségével ismerhettük meg a Nemzeti Hauszman Program fejlesztéseit, a napot pedig a Magyar Állami Operaházban zártuk, ahol a "Pygmalion-hatás" c. balettet tekinthették meg a fiatalok.

Szombaton került sor a politikai beszédek bemutatására, amelyre a képzés egésze alatt készültek diákjaink. A felszólalásokat szakmai zsűri értékelte: Balatoni Mónika, az MCC oktatója és kutatótanára, Benkő Vilmos, nyilvánosbeszéd oktata, valamint Kosztrihán Dávid, az MCC Közéleti Programok Igazgatóságának vezetője.

A hétvége diplomaosztó ceremóniával zárult, melynek keretében 19 diákunk vehette át a képzés sikeres teljesítését igazoló oklevelet Gulyás Gergely miniszter úrtól, Szalai Zoltán főigazgató úrtól, Bogya Annától, a MIÉRT alelnökétől, valamint Székely Istvántól, az RMSZ ügyvezető alelnökétől.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) partnerségében megszervezett Erdélyi Politikai Iskola célja, hogy praktikus politikai ismeretekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.