Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 600 Egyetemi Programos diákjának sorai közé csatlakozott több tucat gólya. Ennek első lépése a nagy hagyománynak örvendő gólyatábor volt, melynek célja az MCC-s oktatók és neves külföldi szaktekintélyek megismerése.

Az EP gólyatábor első napján dél körül érkeztek meg a miskolci és budapesti diákok Sátoraljaújhelyre. A szálláshely elfoglalása és az ebéd után ismerkedős játékokkal indult a délután. Ezután elkészítették a frissen alakult csapatok a zászlóikat és megkapták a színdarabjaikhoz szükséges felszereléseket. A szakmai programok a vacsora után kezdődtek el. Elsőnek az MCC Közgazdasági iskola vezetője, Szepesi Balázs beszélgetett Ács Zoltánnal amerikai közgazdásszal, az MCC vendégoktatójával a gazdasági válságokról, majd ezt követte Szalai Zoltán főigazgató úr és Lánczi Péter általános főigazgató helyettes megnyitó beszéde.

"Azzal, hogy az MCC család tagjaivá váltatok, a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményéhez és az itt tanuló közel 6000 diákhoz csatlakoztatok" - mondta el Szalai Zoltán, majd hozzátette: "A tudás átadása és megszerzése vitathatatlanul fontos, hiszünk abban, hogy a közösségépítés, a szabadidő minőségi eltöltése legalább ugyanennyire lényeges."

A szakmai programok után Nagy Csomor András diák és zenekara tartott egy csodálatos koncertet, ami egy táncházzá bontakozott ki. Ezt egy éjszakába nyúló buli követte.

Másnap tornával kezdték a napot a diákok, majd Varga Judit igazságügyi miniszter asszony látogatta meg őket, aki egy izgalmas előadással készült az Európai Unióval kapcsolatban. Később Szabó Bence, MCC-s diák beszélgetett John Laughland brit konzervatív szerzővel, az MCC vendégoktatójával. A délután folyamán bemutatták a csapatok a színdarabjaikat, illetve sorversenyen mérhették össze erejüket. Vacsora után az éjszakai túra 13 állomásán mehettek végig, majd újra indulhatott a buli.

Az utolsó reggelen végül eljárták a gólyatáncot, illetve elmondták a gólya esküt az újonnan felvett diákok. Eredményhirdetés után egy közös fotóval zártuk a tábort.