Olvasási idő: 2 perc

Két VR-szoftverrel is bővült az MCC Mentális és Fizikai Képességfejlesztő Csoportjának eszköztára – elkészült a nyilvános beszédet támogató Public Speaking VR szoftver továbbfejlesztett verziója, valamint a motoros funkciók fejlesztését támogató Kézilabda VR App.

A verbális és nonverbális kommunikációs készségeket fejlesztő Public Speaking App a virtuális térben teszi lehetővé a nagyközönség előtti fellépést, valamint valós idejű visszajelzéseket ad az előadónak többek között a gesztikuláció mértékéről, az előadói tér kihasználásáról, valamint a mikrofon helyes tartásáról. A több mint 250 fő befogadóképességű auditórium mellett a felhasználók most már alternatív helyszínként az MCC Feszt nagyszínpadát is kiválaszthatják, ahol szabadtéren, fesztiválozó közeg előtt bizonyíthatják rátermettségüket. A fejlesztés tartalmazza még az elhangzott beszéd angol és magyar nyelvű szöveges leiratozását, illetve „zavaró tényezőket”, amelyek izgalmas kihívások elé állítják az előadót éles helyzetekben.

A Kézilabda VR App célja a motoros képességek fejlesztése, illetve a testmozgás iránti érdeklődés felkeltése. A felhasználónak kapusként kell helytállnia, és heteseket védenie az MCC-s arculati elemek alapján kialakított egyedi sportcsarnokban. A védések kivitelezéséhez a valósághoz hasonló reflexmozdulatokra, illetve megfelelő koncentrációs képességre van szükség. A személyre szabhatóság érdekében három nehézségi szint közül lehet választani – kezdő szinten 6, haladó szinten 8, profi szinten pedig már 12 lövést kell hárítani a tökéletes eredményhez. 

A Mentális és Fizikai Képességfejlesztő Csoport – immár több MCC-s képzésben (pl. Vitaakadémia, Vezetőképző Akadémia, Női Közéleti Vezetőképző, Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző, Pszichológia Iskola – Sport és Teljesítmény Műhely) is közreműködve – technológiai eszköztárával támogatja a fiatal tehetségek fejlődését.