Ösztöndíj

Elindult az MCC Középiskolás Ösztöndíjprogramja!

A Mathias Corvinus Collegium - Középiskolás Programja szerepet vállal a társadalomtudományok iránt érdeklődő, a jelen és jövő problémáit kutató, innovatív és kreatív fiatalok képzésében. A kiemelkedően tehetséges és szorgalmas középiskolás tanulók számára 2022 őszén meghirdetjük az MCC Középiskolás Ösztöndíjprogramját.

Az Ösztöndíjprogram célja a szakmai ismeretek bővítése és elmélyítése, valamint a középiskolás diákok egyéb készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, ezzel is segítve őket kutatási témájuk megvalósításában. Ezenkívül a program kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre, a kapcsolatok értékteremtő szerepére a különféle személyes találkozók alkalmával.

Az Ösztöndíjprogram lehetőséget biztosít 25 nyertes pályázónak, 10 hónapon keresztül egy társadalomtudományokkal összefüggő önálló kutatás, illetve projekt megvalósítására. Az ösztöndíjasok munkáját szakértő mentortanárok támogatják. Ezen felül a program számos lehetőséget és alkalmat nyújt a szakmai kapcsolatok építésére, a tanulók képességeinek széleskörű fejlesztésére, későbbi tudományos törekvéseik kibontakoztatására.

 

A jelentkezés a 2022/2023-as évre lezárult.

A pályázati kiírást olvasható ITT!