Felvételi kiírás

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium MCC - Mindset Pszichológia Iskolája

Várjuk mindazon, elsősorban az első egyetemi évüket a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését, akik valamelyik budapesti egyetemen nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2021. április 18. (vasárnap) 23:59

A jelentkezés menete:

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is kérjük feltölteni:

  • fényképes önéletrajz - amerikai típusú, Europass, illetve szöveges formátumú önéletrajzot várunk, amely kitér az eddigi gyakorlati munkára, önkéntes és egyéb közösségi szerepvállalásra, személyes érdeklődés irányaira.
  • motivációs levél - Javasoltan személyes hangú, levél formátumú írást várunk, amelyben a Jelölt kitér szakmai hitvallására, hivatásbeli terveire, arra, hogy hol találkozott az MCC-vel, és hivatásbeli fejlődésében hogyan látja az MCC szerepét, illetve ő maga milyen értékekkel járulna hozzá az itteni fejlődéshez. Személyes hangvétel és stílus javasolt, a közhelyek és általánosságok kerülendők.
  • félév végi index másolat
  • egy megvalósítandó projektötlet - Olyan koncepcionális ötletet várunk, amelyet a hallgató felvétele esetén hallgatótársaival megvalósítana a következő tanév során. A pszichológia témáiban, milyen folyamatot tervezne meg, hajtana végre és vezetne le. Részletes, konkrét projekttervet várunk, ütemtervvel és a megvalósíthatóság szempontjaira kitéréssel.

A projektötlet megfogalmazásához és kifejtéséhez kérjük, az ITT elérhető űrlapot használja.

A felvételi jelentkezéshez szükséges még:

  • Esszé, cikk adott témakörben, amelyet a felveteli „KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várunk. Bármely, lélektani vonatkozással és/vagy relevanciával bíró téma rövid, tudományos-ismeretterjesztő igényességű kifejtése, 4000-8000 karakter terjedelemben. Az Iskolába felvételizőknek javasoljuk mintaként és példaként a Mindset Pszichológia online szaklap cikkeit.

A felvételi eljárás menete:

A felvételi folyamat írásbeli és szóbeli részből áll. Az eljárást a kialakult járványügyi helyzet előírásaihoz alkalmazkodva alakítjuk ki. Az írásbeli részt online platformon bonyolítjuk le, a szóbeli részre pedig az éppen aktuális járványügyi helyzethez igazodva kerül sor.

Az írásbeli fordulón továbbjutott hallgatók kerülnek be a felvételi szóbeli fordulójára.

Írásbeli felvételi:

Az eljárás írásbeli része egy kb. 2 órás logika- és szókincsteszt, amelyre várhatóan a
2021. május 3-ai héten kerül sor.

Szóbeli felvételi:

A szóbeli felvételi időpontja: 2021. május 17-19.

A szóbeli felvételi során kerül sor a beadott projekt terv prezentációjára, valamint egy szakmai, általános tájékozottsági és személyes elbeszélgetésre.

A felmerülő kérdéseket a felveteli„KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várjuk.